+36703650548 | info@aqua-garant.hu | INGYENES szállítás 10000Ft feletti vásárlásnál!

+36703650548 | info@aqua-garant.hu | INGYENES szállítás 10000Ft feletti vásárlásnál!

Blog

ERŐS (VERSENY)SZEZON KEZDÉS

Promix
2023.01.17 20:27
ERŐS (VERSENY)SZEZON KEZDÉS
Csapatunk legifjabb tagja Hasznosi Danika nem csupán bekopogtatott az idei horgászversenyek ajtaján, hanem magabiztosan be is rúgta azt!
A fiatalos lendülete megkérdőjelezhetetlen, amit mi sem bizonyít jobban, mint az elmúlt szűk 1.5 hétben elért eredményei.
Dani rövid időn belül kétszer is megmérettette magát az Adácsi horgásztavon kiemelkedő sikerekkel. A tó a tavalyi évben tapasztalható extrém szárazságnak köszönhetően nyár óta nem volt “verseny kompatibilis”, azonban hála az égi áldásoknak január 8.-án megrendezésre kerülhetett az Újévi Ponty Kupa. Ezen a tavon verseny peca leginkább az apró pontyok és kárászok pörgős horgászatáról szokott szólni, azonban a +70 cm-es vízszint emelkedés (na meg persze a kényszer pihentetés) a tó ősállományát is megmozgatta. A versenyen így kimagasló eredményt jellemzően csak az tudott elérni, aki a 10-12 kg kisebb testű ponty és kárász mellett le tudott szelektálni 1-2 méretes pontyot is!
Dani ezen a versenyen ezt gyorsan felismerte, így a 70-80-90 méteres távokról fogott aprókat ki tudta egészíteni “szűz” területről egy bő 7 kg-os tövessel is, így 19.575 g súllyal bezsebelhette szektora 2. helyét, valamint az összetett V. pozíciót.
Ahogy szokták mondani, evés közben jön meg az étvágy, így Dani 1 hét múlva ismét ezen a vízen suhogtatta pálcáit a “Winter Big Carp” kupán. A halak rendkívül finnyásan kaptak ezúttal is, így sokszor csak az apró 14-es horgokkal lehetett kapást kicsikarni. A korábbi versenyen tökéletesen működő, téli horgászatok nagy favoritjához a teljesen kukoricás alapra épült ICE CARP Prémium Method Mixhez nem volt ugyan indokolt hozzányúlni, Dani azonban okosan 19-re mégis lapot húzott…
Erre a versenyre ugyanis még hatékonyabbnak gondolta a téli pellet box valamint az édes-halas SWEET F1 Prémium Method Mix kombinációját, ami váltás remek döntésnek bizonyult ugyanis nem csak szektorát nyerte meg ezúttal, de az összetett I. helyet is bezsebelte.
Ezen a két “fagyos” versenyen sokszor kellett ugyan variálni távok és előkék terén, de egy valami állandó volt…a csali! Amikor a z apró pontyok és kárászok voltak porondon a SWEET F1 DUO Wafter került a tüskére 8-as méretben, míg a “szelektáláshoz” a SQUID-re esett a választás!
Mini regénynek is beillő versenybeszámolónk végére mi mást is írhatnánk? Soha rosszabb versenyszezon kezdést!